Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 10 noiembrie 2014

După o săptămână de proteste în ţară şi diaspora, Titus Corlăţean a demisionat din postul de ministru al Afacerilor Externe. Şi-a motivat gestul spunând că ar fi forţat să încalce legea dacă ar accepta ca MAE să înfiinţeze noi secţii de votare. Funcţia a fost ocupată, câteva ore mai târziu, de Teodor Meleşcanu.

În contextul demisiei lui Titus Corlăţean de la şefia Ministerului Afacerilor Externe apar noi dezvăluiri despre refuzul autorităţilor române de a deschide noi secţii de votare în străinătate. Edilul unui oraş din apropierea Madridului a declarat în exclusivitate pentru Digi24 că a fost refuzat de oficialii români când s-a oferit să pună la dispoziţie sedii pentru desfăşurarea alegerilor.

Jurnaliştii de la Gândul au făcut publice o serie de stenograme despre care spun că sunt din şedinţa convocată de liderul PSD Satu Mare. De acolo reiese că Mircea Govor, preşedintele filialei, le-ar cere membrilor locali de partid, primarilor sau şefilor de instituţii guvernamentale să pună în aplicare un plan pentru ziua votului. Cine nu se mobilizează şi nu aduce voturi pentru Victor Ponta va rămâne fără bani sau fără funcţie, mai reiese din înregistrări. În direct la Digi24, Mircea Govor a confirmat că şedinţa a avut loc.