Sari la conținut

24 într-o oră - 10 octombrie 2014

10 octombrie 2014. Scandalul provocat de cazul Lukoil a atras atenţia Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Potrivit unui comunicat trimis Mediafax, ambasada menţionează că orice comentariu al oficialilor politici despre cazuri aflate în desfăşurare sunt nepotrivite. Reprezentanţa diplomatică atrage atenţia că astfel de comentarii pot crea aparenţa, intenţionată sau nu, a unei interferenţe în actul de justiţie. Declaraţiile Ambasadei americane vin după ce premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare reprezentanţilor diplomatici ai Statelor Unite, precum şi ai statelor membre ale Uniunii Europene.

Parlament unicameral, cu 300 de aleşi sau bicameral, în care Senatul să fie un reprezentat al regiunilor. Sunt propunerile candidaţilor la preşedinţie de modificare a structurii Parlamentului, chiar dacă, potrivit Constituţiei, şeful statului nu are prerogative directe în acest sens. Comentatorii politici arată în schimb că ideea Parlamentului inutil a fost întărită în ultimii ani tocmai de cei mai importanţi actori politici: preşedinţii şi prim-miniştrii!

Ce promit prezidenţiabilii? Dacă te uiți cu atenție, cam aceleași lucruri: să lase justiția să își facă treaba, să meargă pe același drum pro-european și pro-american, dar și să rezolve cele mai mari probleme ale societății: cele din educație și din sistemul sanitar.