Sari la conținut

24 într-o oră - 10 septembrie 2014

10 septembrie 2014. Corina Creţu va fi comisar european pentru Politică Regională, un portofoliu-cheie ce revine României în viitorul guvern al Uniunii. Preşedintele desemnat al Comisiei, Jean Claude Juncker, şi-a prezentat astăzi echipa de 27 de comisari, dintre care nouă sunt femei. Juncker a recunoscut că nu i-a fost uşor să îndeplinească această condiţie pusă de Parlamentul European şi că a insistat ca ţările membre să vină cu propuneri de candidaţi femei. 

Unul dintre candidaţii la prezidenţiale este ofiţer sub acoperire. O spune chiar Traian Băsescu. Ce nu spune preşedintele e despre cine e vorba. Însă îi cere acestuia să îşi completeze CV-ul, în caz contrar va dezvălui despre cine este vorba. Reprezentanţii Alianţei Creştin Liberale sunt siguri că nu este vorba despre Klaus Iohannis. Iar Călin Popescu Tăriceanu şi Monica Macovei spun că Traian Băsescu nu s-a referit la niciunul din ei. 

Ținutul Secuiesc şi-ar putea declara autonomia. Regiunea ar urma să cuprindă judeţele Covasna, Harghita și Mureș, cu capitala la Miercurea Ciuc. Este proiectul oficial redactat de UDMR şi publicat de portalul Hotnews. Documentul mai arată că limba maghiară ar urma să fie recunoscută oficial în această zonă, alături de cea română. Regiunea va avea steag și stemă proprii și va fi condusă de un președinte. 

Pe aceeași temă