Sari la conținut

24 într-o oră - 12 august 2014

12 august 2014. Tribunalele şi Bisericile. Pregătiţi-vă, vor fi ţintele principale în discursurile din campania electorală. Şi nu doar justiţia şi religia vor fi pe buzele candidaţilor ci şi actualul preşedinte. Iar jocul deja a început. Abia desemnat prezidenţiabil, Klaus Iohannis este acuzat de partidul premierului că este omul lui Traian Băsescu. 

Afacerile ilegale ale câtorva dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri sau politicieni îi implică, adesea, şi pe copiii acestora. Camelia Voiculescu, Vanda Vlasov sau Vlad Cosma sunt doar câteva exemple de copii prinşi în dosarele penale ale părinţilor. Şi în situaţii destul de delicate, având în vedere că acuzaţiile merg de la intermedierea traficului de influenţă până la falsificarea unor documente pe baza cărora au fost obţiunte eliberări din arest. 

Apa a trecut, problemele au rămas. Primarii din localităţile afectate de inundaţii se plâng că banii primiţi de la Guvern nu le ajung pentru refacerea zonelor calamitate. Aşa că reparaţiile se amână până la noi alocări, mai puţin politice.

Datorii duble de la Fisc. Mai mulţi patroni de firme s-au trezit cu conturile blocate pentru sume mai mari decât cele datorate. Oamenii au cerut explicaţii inspectorilor fiscali, iar răspunsul a fost că există o eroare în sistem. Cei care nu observă diferenţa rămân însă cu banii daţi.

Europa e în faţa unei dileme uriaşe: să trimită sau nu arme kurzilor şi să-i ajute, astfel, în lupta lor cu teroriştii islamişti care au aruncat ţara în aer? Deocamdată, ezită să o facă. Statele Unite, în schimb, o vor face.