Sari la conținut

24 într-o oră - 12 decembrie 2014

12 decembrie 2014. Liderii PSD trebuie să aleagă - președinte de filială sau președinte de Consiliu Județean. În plus, indiferent de popularitatea de care se bucură în fieful lor, nu pot spera la o carieră în administrație mai lungă de două mandate. Propunerile au fost făcute de Liviu Dragnea, numărul 2 în PSD, în urmă cu câteva zile. Abia astăzi, social democrații s-au dezmeticit însă și au reacționat la propunerea revoluționară. Să fie primit, dacă se aplică și pentru vârful de conducere, i-a răspuns Marian Oprișan de la Vrancea.

Victor Ponta anunţă că a pus la punct priorităţile noului său Guvern pentru anul 2015. S-a întâlnit cu liderii noii coaliţii, alcătuită din PSD-PC- UNPR şi liberalii lui Călin Popescu Tăriceanu, este şi un nou Cod Electoral. Premierul vrea 300 de parlamentari pentru Camera Deputaţilor, în timp ce senatorii vor fi aleşi pentru fiecare judeţ. Premierul îşi propune ca în 2015 să rezolve şi problema votului românilor din străinătate.

Leul a ajuns astăzi la cea mai slabă valoare din ultimele opt luni, în raport cu euro. Cursul Băncii Naţionale indică avarie şi faţă de francul elveţian: cea mai proastă cotaţie din martie şi până acum. Economiştii spun că este un semnal de alarmă pentru Guvern. Este reacţia pieţei, dictată de investitorii care ocolesc ţările cu risc, cum este considerată acum România.