Sari la conținut

24 într-o oră - 12 ianuarie 2014

12 ianuarie 2015. Primele consultări cu partidele parlamentare iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis au dat rezultate. Mâine, la ora 10:00, partidele parlamentare vor semna un pact ce trebuie să garanteze suplimentarea bugetului Apărării până la două procente din Produsul Intern Brut, în 2017. Mai mult, politicienii se obligă să garanteze alocarea acestei sume în următorii zece ani, indiferent de schimbările de guvern. Înţelegerea vine în contextul evenimentelor din regiune, dar şi al angajamentelor asumate de România ca membru stat NATO, mai ales în contextuul tensiunilor din spaţiul ex sovietic şi al amenintării teroriste.

Serviicile secrete au dejucat mai multe atentate teroriste în România  şi vor mai fi ameninţări pentru Europa. Este avertismentul pe care îl transmite chiar șeful SRI, George Maior. Acesta a acordat un inteviu site-ului ziare.com în care vorbeşte despre ameninţările care există la nivelul întregii Uniuni Europene.

Turcia a dat publicităţii primele imagini cu Hayat Boumeddiene, partenera atacatorului de la magazinul evreiesc din Vincennes, de pe aeroport, în timp ce se pregăteşte să plece în Siria, pe 8 ianuarie. Informaţia a fost confirmată de ministrul de Externe din Turcia, după ce în urmă cu două zile serviciile secrete turce anunţaseră că tânăra a ajuns în Turcia pe 2 ianuarie, cu o cursă Madrid-Istanbul. Ulterior a  plecat în Siria.