Sari la conținut

24 într-o oră - 13 ianuarie 2015

13 ianuarie 2015. Prima vizită importantă a unui înalt oficial american din acest an. Victoria Nuland, mâna dreaptă a şefului diplomaţiei americane, omul responsabil de problemele euro-asiatice, a ajuns la Bucureşti. Mâine se întâlneşte cu preşedintele Klaus Iohannis. Urmează întrevederi cu premierul, cu lideri ai partidelor şi cu ministrul de Externe. Subsecretarul de Stat american va discuta cu oficialii români despre parteneriatul strategic cu Statele Unite, mai ales componenta economică a acestuia.

Decizia amânată timp de un an s-ar putea lua într-o lună. Pe 15 februarie statul hotărăşte dacă semnează contractul pentru construirea autostrăzii Comarnic - Braşov, promite premierul. Cu o condiţie: să fie parafat un acord politic. Dacă toate lucrurile merg bine, lucrările ar putea începe în aprilie în cel mai fericit caz, spune Victor Ponta. 

Fuziunea PNL-PDL întâmpină mari probleme în teritoriu. Doar în zece judeţe acest proces este pe punctul de a fi finalizat. La Bucureşti, conducerea caută soluţii pentru a media focarele de conflict. Pretenţiile vechilor liberali de a domina conducerile a 30 de filiale judeţene la nivel naţional par însă a pune mai degrabă paie pe foc peste tensiunile din provincie decât a le domoli.