Sari la conținut

24 într-o oră - 14 august 2014

14 august 2014. Veste îngrijorătoare pentru toţi românii scoasă astăzi cu cleştele din gura Guverului. România intră în recesiune. Şi nu oricum, cu cea mai abruptă scădere economică din toată Uniunea Europeană. Institutul Naţional de Statistică anunţa dimineaţă că în ultimul trimistru economia a fost pe minus. La prânz, statisticienii europeni dezvăluiau că încă de la începutul anului lucrurile au mers prost. Ministrul Bugetului este însă liniştit. Crede că cifrele sunt înşelătoare, iar la final de an economia va sta bine.

În plină recesiune, aflăm că nici agricultura nu ne mai salvează ca anii trecuţi. Mii de tone de castraveţi şi roşii se strică în depozite. Ar fi luat calea Rusiei, în mod normal, dar acum este embargou, iar fermierii noştri au rămas cu munţi de legume. Nu reuşesc să le vândă nici în pieţele de la noi, nici în străinătate. Cel puţin 41 de milioane de euro sunt pagubele, spun economiştii.

Elena Udrea se cere la Cotroceni. Eu sunt preşedintele PMP, iar pe Cristian Diaconescu, actualul candidat, nu-l cunoaşte nimeni, spune Elena Udrea. Ce-i drept, cifrele stau destul de prost pentru actualul candidat. Cristian Diaconescu n-a reuşit să strângă nici măcar zece la sută din necesarul de semnături pentru depunerea candidaturii.