Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 15 august 2014

15 august 2014. Armata ucraineană a anunţat că a interceptat un convoi militar rusesc care a pătruns azi-noapte pe teritoriul Ucrainei şi a distrus o parte dintre blindate. Ruşii neagă, însă, totul şi spun că forţele ucrainene distrug fantome. Evenimentele din estul Ucrainei îngrijorează pe toată lumea. 

Ungaria ține partea Rusiei în acest conflict, deși e membră a Uniunii Europene. Premierul Viktor Orban a criticat din nou Uniunea Europeană, pledând voalat pentru reanalizarea sancţiunilor impuse Rusiei. Şeful executivului de la Budapesta, cunoscut pentru simpatia pe care o are pentru Vladimir Putin, spune că aceste sancţiuni sunt total nepotrivite şi dăunează economiei europene.

Uniunea Europeană a aprobat livrarea de arme kurzilor din Irak, pentru a-i ajuta în lupta împotriva grupării Statul Islamic. Decizia a fost luată astăzi la Bruxelles, în contextul în care până acum, Franţa era singurul stat membru care a făcut acest lucru. Decizia nu se va aplica, însă, întregului bloc comunitar, ci fiecare stat membru va lua o decizie în acest sens.

Tur de forţă pentru politicienii din România care au transformat sărbătoarea de Sfânta Maria într-o acţiune electorală. Campionul la rezistenţă a fost premierul Victor Ponta care a tăiat ţara în lung şi-n lat pentru a participa la trei pelerinaje. Şi Elena Udrea a mers astăzi la biserică. Liderul PMP a participat la slujba de la Mănăstirea Tismana.