Sari la conținut

24 într-o oră - 15 octombrie 2014

15 octombrie 2014. Astăzi, un nou  episod în serialul ofiţerului acoperit. Preşedintele a arătat legile în baza cărora ar avea acces la orice secret de stat, inclusiv la numele foştilor ofiţeri acoperiţi. Apoi Traian Băsescu a lansat un atac la adresa fostului şef al spionilor și la adresa Serviciului de Informaţii Externe. „SIE s-a implicat în jocul politic”, susţine președintele.

Perioada post-decembristă a fost presărată cu acuzaţii de spionaj la adresa mai multor oameni politici cu demnităţi publice. Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că a fost ofiţer de contrainformaţii. Nici Ion Iliescu nu a scăpat de acuzaţii cu privire la trecutul din perioada comunistă. Între timp, în cazul candidatului - ofiţer acoperit, comisia parlamentară SIE vrea să afle mai multe detalii. Comisia a fost convocată pentru începutul săptămânii viitoare şi aleşii vor să cheme la audieri conducerea SIE.

Mafia pădurilor are rădăcini adânci în politică. Socrul premierului Victor Ponta, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor şi un deputat social-democrat de Braşov au fost puşi astăzi sub acuzare pentru că ar fi ajutat la retrocedarea ilegală a 90 de mii de hectare de pădure, în valoare de 400 de milioane de euro. Proprietarii fără drept sunt persoane cu nume sonore: prinţul Paul şi prinţesa Lia, care au pretins terenuri în numele Casei Regale, şi Elie Vlad Sturdza, descendent al unei familii nobile.