Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 15 septembrie 2014

15 septembrie 2014. Este 15 septembrie, a început un nou an şcolar. Şi, deja o tradiţie, noul an şcolar a început cu lipsuri şi cu un imens scandal. Lipsa manualelor. Afectaţi sunt tocmai bobocii care azi s-au aşezat în bănci, dar dascălii n-au putut să le pună în mână abecedarul. Pentru autorităţi, mai simplu a fost să îşi paseze vina şi, în cele din urmă, să arunce povara pe umerii învăţătorilor.

Politicienii nu au lipsit de la festivităţile de deshidere a noului an şcolar. Victor Ponta le-a vorbit copiilor despre ambiţia sa ca şcolile să treacă la manuale digitale, iar Klaus Iohannis le-a citat elevilor din Lenin: învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi. Elena Udrea a mărturisit că la fizică şi la chimie nu a fost prea talentată. 

Abia întorşi din vacanţă, parlamentarii au profitat de prima zi de şcoală să-şi mai ia un liber. Cei mai mulţi n-au participat la ceremoniile de deschidere a anului şcolar şi nici în circumscripţii nu au fost, aşa cum scrie în programul afişat la Parlament. Oricum, din liber în liber, aleşii vor ajunge repede la pauza cea mare, prilejuită de campania electorală.

Radu Mazăre a fost reclamat de procurorii DNA la Parchetul General pentru presiuni asupra Justiţiei. Procurorii reclamă că edilul i-a înjurat pe anchetatorii care instrumentează dosarul în care este acuzat de luare de mită şi pentru care a fost reţinut.

Pe aceeași temă