Sari la conținut

24 într-o oră - 16 decembrie 2014

16 decembrie 2014. Moartea echipajului SMURD căzut în  lacul Siutghiol scoate la suprafaţă încă o dată slăbiciunile sistemului pentru situaţii de urgenţă. Martorii spun că operaţiunea de salvare a început târziu, cu pompieri care vâsleau într-o barcă de intervenţii al cărei motor nu pornea. Nu salvatorii, ci un pescar este cel care a ajuns primul lângă doctoriţă şi a tras-o din apă. Cu toate că au murit patru oameni care supravieţuiseră impactului cu apa, autorităţile spun că nu au ce să îşi reproşeze!

Timişoara şi-a omagiat astăzi eroii căzuţi în decembrie 1989. Acum 25 de ani, mai mulţi oameni s-au strâns în faţa casei pastorului Laszlo Tokes, locul unde s-a aprins scânteia Revoluţiei. În capitala Banatului, a fost prezent  şi preşedintele ales Klaus Iohannis, care a participat la manifestări.

Premierul Victor Ponta renunţă la titlul de doctor în drept. El şi-a anunţat decizia pe Facebook, unde a postat scrisoarea pe care a trimis-o Universităţii Bucureşti, instituţia care-i acordase acest titlu în 2003. Trei ore mai târziu, rectorul Universităţii Bucureşti i-a răspuns lui Victor Ponta că va acţiona în consecinţă. Teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost în centrul unui scandal de plagiat, în urmă cu doi ani.