Sari la conținut

24 într-o oră - 16 ianuarie 2015

16 ianuarie 2015. Vânătoare de extremişti în Europa. Mai multe operaţiuni antiteroriste au avut loc în Franta, Belgia şi Germania. Aproape 30 de suspecţi au fost reţinuti. Alerta este la cote înalte şi tensiunea creşte şi printre ofiţeri. Serviciile de informaţii occidentale au avertizat că pe continent au fost activate 20 de celule teroriste. 

Statele Unite şi Marea Britanie fac scut împotriva tuturor ameninţărilor şi stau împreună pentru securitate şi prosperitate. Acesta este mesajul transmis de preşedintele american, Barcak Obama şi de premierul britanic, David Cameron. Şeful guvernului de la Londra a fost primit la Casa Albă, unde Barack Obama a ţinut să-i mulţumească personal pentru prietenia arătată.

România este lăudată şi dată exemplu de secretarul general NATO, pentru decizia de a mări bugetul Apărării. Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima sa întâlnire cu oficiali ai Alianţei Nord Atlantice şi a cerut o atenţie specială pentru Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, care au de făcut faţă unor mari provocări venite dinspre Rusiei.