Sari la conținut

24 într-o oră - 16 octombrie 2014

16 octombrie 2014. Procurorii anticorupţie au făcut astăzi nu mai puţin de 56 de vizite neaşteptate la persoane implicate în dosarul Microsoft. Printre locuinţele şi birourile vizate de percheziţii s-au numărat şi cele ale oamenilor de afaceri Dinu Pescariu, Dorin Cocoş şi Remus Truică, dar şi sediul firmei lui Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în România, considerat creierul acestei mega-afaceri. Au fost ridicate dube întregi de documente care îi vor ajuta pe anchetatori să dezlege firele mitei.

Percheziţii au fost astăzi şi la locuinţa fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea. În cazul său, procurorii au fost interesaţi de documente legate de contractul statului român cu EADS, compania care a securizat frontierele de stat, una din condiţiile de aderare a României la spaţiul Schengen.

„Folosirea serviciilor de informaţii pentru a obţine date despre contracandidaţi reprezintă o încălcare a legii.” Aceasta a fost replica premierului Victor Ponta la declaraţiile făcute în ultima perioadă de preşedintele Traian Băsescu. Mai mult, prim-ministrul a adăugat că dacă el însuşi ar face acest lucru, ar trebui să fie arestat.

Critici neaşteptate de la preşedintele PMP pentru preşedintele Traian Băsescu. Elena Udrea a spus, la „Jurnalul de seară”, că şeful statului a greşit când i-a numit la şefia Serviciului de Informaţii Externe pe Claudiu Săftoiu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Teodor Meleşcanu.