Sari la conținut

24 într-o oră - 17 decembrie 2014

17 decembrie 2014. Răsturnare de situaţie în cursa pentru şefia interimară a PNL. Cu mai puţin de 24 de ore înainte de alegerile interne, unul dintre candidaţi şi-a retras candidatura. Este vorba despre Teodor Atanasiu. Acesta a anunţat că o va susţine pe Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al partidului, care intră în competiţie în locul său. Potrivit unor surse din partid, ea se bucură şi de sprijinul lui Klaus Iohannis. Alina Gorghiu îl va avea ca adversar pe Ludovic Orban, vicepreşedinte al PNL care este susţinut de fostul lider liberal, Crin Antonescu. Mâine, la ora 12, conducerea PNL se va reuni pentru a decide care dintre cei doi candidaţi va conduce interimar partidul şi va fi copreşedinte al noului PNL alături de Vasile Blaga. 

Ceremonie tensioantă astăzi la Palatul Cotroceni, unde Cabinetul Ponta 4 a depus jurământul. Preşedintele Traian Băsescu a spus înaintea ceremoniei că i-a acceptat pe noii miniştri de la Educaţie şi Dialog Social doar pentru că este obligat de Constituţie. Şeful statului îi consideră vinovaţi pentru că l-au ajutat pe Victor Ponta să îşi menţină titlul de doctor, după izbucnirea scandalului. 

Schimbările dese ale miniştrilor le dau bătăi de cap investitorilor străini. Aceştia spun că nu mai pot ţine socoteală oficialilor cu care au discutat în ultimii ani. În plus, ordonanţele de urgenţă adoptate de executiv dau peste cap afacerile din România ale marilor companii.