Sari la conținut

24 într-o oră - 17 octombrie 2014

17 octombrie 2014. Se stânge laţul în jurul parlamentarilor implicaţi în retrocedările ilegale a 90 de mii de hectare de pădure. Procurorii anti-corupţie cer aprobarea Parlamentului pentru arestarea vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi a deputatului PSD de Braşov, Ioan Adam. Anchetatorii spun că Viorel Hrebenciuc urma să primească 12 mii de hectare de teren în schimbul ajutorului dat în afacerile necurate. 

Monica Macovei susţine că este singurul candidat la preşedinţie care poate garanta independenţa justiţiei. Fostul ministru al Justiţiei îşi acuză contracandidaţii că fac orice pentru a opri anchetele care îi vizează pe membri ai partidelor din care fac parte.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale încearcă să obţină voturile românilor apelând la seriozitate, la solidaritate, la estetic, la onestitate sau la patriotism. De la candidatul mândru că e român la candidatul bun sau frumos, fiecare dintre competitorii prezidenţiali se prezintă ca având cel puţin o calitate din cele indicate de orice sondaj ca fiind obligatorie pentru un preşedinte.