Sari la conținut

24 într-o oră - 18 noiembrie 2014

18 noiembrie 2014. Noul ministru al Afacerilor Externe va fi Mihnea Motoc, cel care a ocupat în ultimii șase ani funcţia de ambasador al României la Uniunea Europeană. Nominalizarea sa a fost făcută la scurt timp după demisia lui Teodor Meleşcanu, cel care a fost în fruntea MAE doar opt zile și căruia, românii din diaspora i-au cerut demisia încă de duminică seara, când mii de oameni nu au reușit să voteze.

Scandalul votului din diaspora continuă. Românii care nu au putut vota la Roma au pus pe internet filmări revoltătoare. Oamenii îi acuză pe membrii secţiilor de votare că au găsit pretexte stupide să îi ţină pe loc. Prind curaj şi ambasadorii. Tot mai mulţi diplomaţi spun că au cerut, între cele două tururi, înfiinţarea de noi secţii de votare dar Ministerul de Externe i-a refuzat.

Parlamentul şi-a spălat, astăzi, o parte din păcatele legislative. Deputaţii au respins proiectul legii amnistiei şi graţierii, la aproape un an de la marţea neagră - ziua în care iniţiativa a fost cât pe ce să fie adoptată. Respingerea proiectului a avut loc a doua zi după ce Klaus Iohannis, preşedintele ales, a cerut acest lucru.