Sari la conținut

24 într-o oră - 18 septembrie 2014

18 septembrie 2014. Vladimir Putin ameninţă direct România. În două zile trupele ruseşti pot ajunge în Bucureşti, ar fi spus liderul de la Kremlin într-o discuţie purtatată cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. Informaţia a fost făcută publică după ce un cotidian german a pus mâna pe stenogramele discuţiilor purtate între preşedintele Poroşenko şi Emanuel Barosso.

Şeful statului a criticat Guvernul şi l-a numit profund incompetent. Prima vizată a fost Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, pentru că acum câteva zile aceasta a spus că nu este treaba Executivului să creeze locuri de muncă. Premierul a sărit în apărarea ministrului de Finanţe. Victor Ponta a explicat că declaraţia Ioanei Petrescu este corectă, însă a fost interpretată greşit. Şi ministrul fondurilor europene a fost criticat de şeful statului, el a fost catalogat drept „un băiat de discotecă”.

4,2 milioane de oameni scriu astăzi istoria ţării lor. Referendumul pentru independenţa Scoţiei de Marea Britanie poate rupe o uniune veche de mai bine de trei secole, redesenând astfel harta Europei, în mod paşnic, fără confruntări militare. Indiferent de rezultatul pe care îl vom afla mâine, este o decizie care pune pe gânduri ţările în care există mişcări de secesiune şi regiuni cu pretenţii la autonomie sau independenţă.

Proiectul prin care UDMR cere autonomia Ţinutului Secuiesc va intra în dezbatere publică şi va fi promovat în teritoriile maghiare după alegerile prezidenţiale. Anunţul a fost făcut azi de liderul Uniunii, Kelemen Hunor, la prezentarea oficială a proiectului care propune ca regiunea să aibă limba oficială - maghiara, dar şi propriul preşedinte şi un consiliu regional. Kelemen Hunor nu a putut preciza data la care proiectul ajunge în dezbaterea Parlamentului. 

Mariana Câmpeanu, fostul ministru al Muncii, a fost azi la DNA. Doar zece minute a durat întâlnirea, timp în care Mariana Câmpeanu ar fi dat o declaraţie scurtă, ca martor. Fostul ministru a fost chemat în dosarul în care procurorii verifică modul în care soţul său a primit, în 2005, pensie pentru gradul I de handicap. Dosarul a fost aprobat de Casa de Pensii Ilfov, a cărei directoare era la vremea respectivă Mariana Câmpeanu. Cu toate acestea, soţul său nu pare invalid. De exemplu, îşi conduce singur maşina, spun vecinii. 

Pe aceeași temă