Sari la conținut

24 într-o oră - 19 ianuarie 2015

19 ianuarie 2015. Premierul Victor Ponta a invitat PNL, adică pe Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, la discuţii pe cinci mari teme de actualitate, de la noul cod electoral şi până la controversatele legi Big Brother. Invitaţia sa a primit o replică dură de la Alina Gorghiu. Co-preşedintele PNL a anunţat că preşedintele are prerogativele necesare să cheme partidele la consultări, nu premierul. Iar Victor Ponta a lăsat deoparte căile oficiale de comunicare şi a răspuns pe Twitter: Păcat.

Creşterea francului elveţian perturbă vacanţa aleşilor. Parlamentul s-ar putea reuni în sesiune extraordinară pentru a dezbate legea falimentului personal. Propunerea a fost făcută de PNL iar o decizie va fi luată mâine dimineaţă, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Iar miercuri conducerea BNR, a Ministerului Finanţelor şi reprezentanţi ai băncilor vor fi audiaţi de Comisia pentru Buget a Camerei Deputaţilor.

Popularitatea preşedintelui francez aproape s-a dublat după atentatele în care au murit 17 oameni. Cota lui Francois Hollande a ajuns la 40 la sută, de la 21, conform unui sondaj de opinie realizat săptămâna trecută.