Sari la conținut

24 într-o oră - 2 decembrie 2014

2 decembrie 2014. După discuţiile de azi cu partenerii vechi şi noi, Victor Ponta a decis: Guvernul nu va fi remaniat, ci restructurat! asta înseamnă că executivul, în noua sa formă, va trebui să treacă de Parlament. Premierul face calcule delicate pentru schimbarea miniştrilor. Vrea să îi aducă în guvern pe liberalii lui Tăriceanu, care pretind însă Economia şi Finanţele, portofolii social-democrate acum. Noua formulă va fi prezentată după ce maghiarii anunţă oficial că ies din Guvern.

Parlamentarii liberali şi democraţi vor vota împotriva proiectului bugetului de stat pe 2015 şi se pregătesc să depună o moţiune de cenzură, în februarie 2015, anunţă copreşedintele PNL, Vasile Blaga. Într-un interviu pentru gândul.info, acesta spune că PNL îşi doreşte să ajungă la guvernare anul viitor, în urma unor alegeri anticipate la care să obţină majoritate în Parlament.

Liviu Dragnea le transmite celor care vor ca Ion Iliescu să facă un pas în spate din conducerea PSD că partidul nu e ansamblu de dansuri ca cineva să facă astfel de paşi. Preşedintele executiv al PSD a sărit în apărarea lui Ion Iliescu, după ce acesta a fost acuzat că face rău imaginii PSD prin prezenţa sa.