Sari la conținut

24 într-o oră - 20 aprilie 2015

20 aprilie 2015. Dacă ne luăm după declarațiile de după întâlnire, consultările președintelui cu partidele au fost foarte productive. Toată lumea e de acord că în diaspora alegerile trebuie mai bine organizate, că partidele trebuie finanțate altfel decât prin sacoșele cu bani obținute, drept mită, de miniștri și că trebuie schimbat ceva și în privința imunității parlamentare. 

Ceea ce părea, la început, o chestiune tehnică a devenit un conflict între instituții și a ajuns, în câteva zile, nici mai mult nici mai puțin decât obstrucționarea justiției. Senatul e vinovat, în ochii procurorilor DNA, de refuzul, catalogat drept infracțiune, de a preda toate documentele din ședința în care s-a respins ridicarea imunității parlamentare a lui Dan Șova.

Trei filme românești, două secțiuni, un festival celebru. La Cannes, scurtmetrajul "Ramona", al regizorului Andrei Crețulescu, se alătură, în competiția oficială, peliculelor "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, și "Comoara", de Corneliu Porumboiu. Despre noul asalt al cineaștilor români discutăm cu criticul de film Irina Margareta Nistor.