Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 20 ianuarie 2015

20 ianuarie 2015. Scena politică din România se îmbogățeşte în an preelectoral. Monica Macovei, Mircea Geoană, Daniel Fenechiu şi Sebastian Ghiţă au anunţat înfiinţarea unor noi formațiuni politice. Partidul lui Sebastian Ghiță se va numi „Progres România”. Omul de afaceri a anunţat că a luat decizia de a-şi denumi fromaţiunea astfel în urma unor sondaje. El speră ca până la 1 martie să adune cele 25 de mii de semnături necesare înscrierii partidului la tribunal. 

Radu Mazăre spune că Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia de la şefia PSD, după pierderea alegerilor prezidenţiale. Şeful PSD Constanţa, care până acum a stat departe de frământările din partid, spune că liderii din teritoriu sunt nemulţumiţi că li s-a reproşat eşecul de la prezidenţiale. Întrebat dacă se alătură demersului lui Marian Vanghelie sau dacă rămâne alături de Victor Ponta, Radu Mazăre a spus că nu s-a decis deocamdată dar se va consulta cu echipa sa de la Constanţa.

România ar fi trebuit să fie prezentă la negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare în Republica Moldova. Este opinia directorului Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române. Invitat la Digi24, Dan Dungaciu a catalogat drept o eroare faptul că atât preşedintele cât şi şi premierul şi-au amânat vizitele la Chişinău.