Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 20 noiembrie 2014

20 noiembrie 2014. DNA detonează o nouă bombă: Alina Bica, procurorul-şef al DIICOT, a fost reţinută în urmă cu puţin timp. Ea este urmărită penal pentru abuz în funcţie într-un dosar cu un prejudiciu estimat la 62,5 milioane de euro. Aceasta ar fi valoarea cu care a fost supraevaluat un teren revendicat de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Acesta a primit, în 2011, o despăgubire de 90 de milioane de euro în schimbul terenului. Valoarea despăgubirii a fost stabilită de o comisie a Autoritătţii Naţionale de Restituire a Proprietăţilor, comisie din care făcea parte şi Alina Bica, la vremea aceea secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Haosul votului din străinătate putea fi evitat. Preşedinta Curţii Supreme de Justiţie spune că legea permite Guvernului să suplimenteze numărul secţiilor de votare.  Scandalul are urmări penale acum. Procurorii anchetează împiedicarea exercitării dreptului la vot, după ce zeci de români din diaspora au depus plângeri. Alte câteva sute se gândesc să dea statul în judecată, din acelaşi motiv.

Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat în această seară, Decizia a fost luat de magistraţii Curţii Supreme în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în care este urmărit penal şi Viorel Hrebenciuc. Ioan Adam a ajuns în arestul IPJ Braşov. Acolo este şi Sorina Secelean.