Sari la conținut

24 într-o oră - 21 august 2014

21 august 2014. Abia ieşit din închisoare, Adrian Năstase vorbeşte, chiar de pe treptele penitenciarului, despre iniţiativele sale politice. Despre unele spune că sunt „idei extravagante”. 

De câteva zile, vicepremierul Liviu Dragnea distribuie, pe bandă rulantă, microbuze școlare. La Pitești, elevii din Argeș aflaţi în excursie la muzeele din oraş au fost aduşi să-l întâmpine. Îmbrăcați în uniforme și îmbarcaţi în noile microbuze distribuite de ministerul condus de Liviu Dragnea, copiii au ascultat - de voie, de nevoie - sfaturile politicianului de la Bucureşti.

Scandalul manualelor şcolare a ajuns la DNA. Una dintre edituri acuză Ministerul Educaţiei de fraudarea licitaţiei pentru manualele şcolare. Șaptesprezece edituri au depus contestaţii şi la Consiliul Concurenţei, Autoritatea pentru Achiziţii Publice, precum şi la Consiliul Naţional de Soluţionarea a Contestaţiilor. Ministrul educaţiei spune că licitaţia a fost făcută ca la carte, iar manualele ar trebui să ajungă la elevi în septembrie.

Contraperformanţă istorică a Guvernului. În luna iulie a reuşit să atragă doar 37 de milioane de euro din fondurile europene. Bani care abia ar ajunge pentru șase kilometri de autostradă, de exemplu. Este una dintre cele mai slabe performanţe din acest an. Totuşi, Guvernul se laudă că, până la sfârşitul anului viitor, va lua 80% din banii europeni pe care îi are la dispoziţie. Greu de crezut că va fi aşa, în condiţiile în care, în șapte ani de zile, România a cheltuit doar 35,5% din fondurile de la Uniunea Europeană.