Sari la conținut

24 într-o oră - 21 ianuarie 2015

21 ianuarie 2015. Un fost ministru de interne a fost re ţinut pentru că ar fi luat o jumătate de milion de euro mită de la un om de afaceri. Cristian David, şeful poliţiştilor şi jandarmilor de acum şapte ani, a fost adus azi-dimineaţă de foştii subalterni în biroul procurorilor anti-corupţie de la Bucureşti. A intrat spunând că nu ştie pentru ce a fost chemat şi a ieşit în cătuşe. 

Fostul secretar de stat de la Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura punea la cale un plan mafiot ca să oblige o judecătoare să dea mai repede un verdict în favoarea soţiei lui. Procurorii l-au înregistrat când îi spunea unei colege că angajează nişte „băieţi” să o calce cu maşina. În această seară, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Klaus Iohannis nu s-a aflat în incompatibilitate. Este decizia finala a justiției. A fost anunțată astăzi și pune capăt unui scandal care a ținut capul de afiș în campania electorală. Ai putea spune că nimeni, niciunul dintre competitorii direcți din campanie, nu a scăpat acest subiect. Până și președintele atunci în exercițiu, Traian Băsescu l-a atacat pe Klaus Iohanis în legătură cu incompatibilitatea. L-a numit „lipsit de moralitate”.