Sari la conținut

24 într-o oră - 21 octombrie 2014

21 octombrie 2014. Partidul Social Democrat primeşte lovitură după lovitură, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale pe care Victor Ponta vrea să le câştige. După ce patru lideri cu greutate, inclusiv socrul premierului, s-au ales cu dosar penal în ultima săptămână, alt scandal macină imaginea social-democraţilor. Lupta pentru scaunul pe care ar putea să îl lase liber Victor Ponta. Ca să liniştească nebunia, acesta a fost nevoit să îi suspende pe doi dintre apropiaţii lui, Dan Şova şi Sebastian Ghiţă. Plus Marian Vanghelie, amendat pentru vorbe grele.

Marian Vanghelie a rămas fără funcţia de vicepreşedinte. S-a autosuspendat după ce, zilele trecute, a fost filmat în timp ce-şi înjura şeful de partid - pe Victor Ponta, dar şi pe colegul său Sebastian Ghiţă. Motivează că a fost o scăpare de moment în ceea ce-l priveşte pe premier, dar nu îşi retrage cuvintele rostite la adresa lui Sebastian Ghiţă.

Un alt personaj „autosuspendat” astăzi este Dan Șova. Fostul purtător de cuvânt al PSD, pedepsit pentru stricăciunile de imagine din toiul campaniei electorale se declară împăcat cu situaţia și promite că va da mai multe explicații într o conferință de presă. 

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat astăzi că este posibil să nu-l mai intereseze să preia şefia partidului social democrat dacă situaţia din interiorul formaţiunii politice nu se remediază.