Sari la conținut

24 într-o oră - 22 ianuarie 2015

22 ianuarie 2015. Politicienii români îşi cumpără funcţiile. Este ceea ce le-a spus procurorilor un fost membru al Guvernului, Gabriel Sandu, fost ministru al comunicaţiilor în Guvernul Boc, potrivit unor documente obţinute de jurnaliştii Digi24, al căror conţinut a fost confirmat de surse apropiate anchetei din Dosarul Microsoft. Potrivit aceloraşi documente, fostul demnitar PDL, le-ar fi explicat procurorilor cum și-a cumpărat funcția, printr-o schemă prin care milioane de euro din mita Microsoft se îndreptau către partid.

O anchetă fără precedent este în plină desfăşurare. Un judecător al Curţii Constituţionale este bănuit că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţia Rusă, în plin război economic între Uniunea Europeană şi Moscova. Procurorii spun că Toni Greblă şi-a ajutat astfel finul, un om de afaceri din Gorj. Ar fi primit în schimb o maşină de 56 de mii de euro şi rochii pentru soţie.

Europa rămâne în alertă teroristă. Autorităţile germane au anunţat că au arestat doi bărbaţi pe care îi suspectează că ar fi memebri ai grupării Stat Islamic. Pe de altă parte autorităţile din Suedia au informaţii conform cărora peste o sută de cetăţeni suedezi s-au alăturat grupării Stat Islamic. O veste despre europenii care luptă alături de jihadişti vine şi din Franţa. Potrivit Radio France Internationale, foşti luptători de elită din armata Franţei s-ar fi alăturat teroriştilor de la Statul Islamic.