Sari la conținut

24 într-o oră - 23 ianuarie 2015

23 ianuarie 2015. Se încheie o nouă zi în care am avut parte de dezvăluiri din partea inculpaților în dosarul Microsoft. Ieri, fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu vorbea despre cum și-a cumpărat funcția de ministru, câți bani a dat la partid și câți ar fi recuperat apoi. Astăzi, un alt inculpat, un cunoscut om de afaceri, a vorbit. Dumitru Nicolae, cunoscut şi ca Niro, spune că personajul cheie din scandalul Microsoft ar fi milionarul Alexandru Bittner, care avea mare influenţă în Cabinetul Adrian Năstase. 

Gheorghe Paltin Sturza, care a încercat să obţină ilegal 43 de mii de hectare de pădure, a făcut treaba procurorilor anti-corupţie care anchetează cazul. Moştenitorul familiei Ghika a înregistrat fiecare întâlnire pe care o a avut-o şi a notat în agendă concluziile. Acum, toate acestea au devenit probe ale procurorilor.

Încă un mesaj al preşedintelui atrage atenţia. Un mesaj care ţinteşte Puterea şi pe premierul Victor Ponta. La o lună de la preluarea mandatului, Klaus Iohannis afirmă clar că vrea guvern PNL. Cât despre înlocuitorul premierului, acesta rămâne Cătălin Predoiu, așa cum promitea și în campania electorală.