Sari la conținut

24 într-o oră - 23 septembrie 2014

23 septembrie 2014. 14 candidaţi intră oficial în cursa pentru prima funcţie în stat. Ei şi-au depus candidaturile la Biroul Electoral Central. Pentru depunerea candidaturii era nevoie de 200 de mii de semnături. Candidaţii au adunat semnăturile a șapte milioane de cetăţeni, cele mai multe au avut Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Am avut parte şi de surprize, Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura, după ce cu o zi înainte a demisionat de la şefia Serviciului de Informaţii Externe.

Premierul Victor Ponta spune că preşedintele Traian Băsescu nu mai are legitimitate să desemneze un nou şef al Serviciului de Informaţii Externe. Viitorul preşedinte este cel care ar trebui să propună un înlocuitor pentru demisionarul Teodor Meleşcanu, spune Victor Ponta. Fostul şef al SIE susţine şi el această variantă şi spune că, până în decembrie, Serviciul poate fi condus, interimar, de generalul Silviu Predoiu.

Şi tăcerea este un răspuns în cazul Robert Turcescu, ofiţer sub acoperire de jurnalist. Dacă a făcut parte dintr-un serviciu secret, nu o să avem niciodată o confirmare oficială, spune preşedintele Comisiei de Apărare din Senat. Parlamentarul vrea să îl audieze pe Ministrul Apărării, ca să elucideze misterul şi să împrăştie incertitudinea.

Ministrul Apelor şi Pădurilor apără proiectul noului cod silvic în faţa numeroaselor critici venite chiar şi din partea oamenilor de afaceri străini. Doina Pană susţine că noul cod nu încurajează deloc defrisările, ba din contră, le descurajează. De exemplu, oricine poate reclama transporturi de lemn suspecte la un număr unic de urgenţă, iar arborii vor fi monitorizaţi electronic până intră pe poarta fabricilor de prelucare. 

Pe aceeași temă