Sari la conținut

24 într-o oră - 24 octombrie 2014

24 octombrie 2014. Andrei Hrebenciuc a fost arestat preventiv azi-dimineaţă pentru 30 de zile, acuzat de spălare de bani şi complicitate în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure. După audieri care s-au terminat în zori, băiatul politicianului a fost urcat în dubă şi dus în arestul poliţiei judeţene Braşov. Cu acelaşi transport a ajuns după gratii şi Gheorghe Paltin Sturdza, moştenitor al fostului proprietar de păduri Dimitrie Ghica. 

Legea graţierii, negociată telefonic de către membrii PSD, Dan Şova şi Viorel Hrebenciuc, a fost astăzi motivul intervenţiilor publice venite din partea Ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi a preşedintelului Curţii Supreme, Livia Stanciu. Conform stenogramei, Viorel Hrebenciuc este cercetat acum de DNA chiar pentru infracţiunea din legea pe care dorea să o modifice.

Monica Macovei şi-a propus, dacă ajunge la Cotroceni, să formeze un nou partid, care să îi susţină proiectele în Parlament. Monica Macovei vrea să atragă foştii colegi din PDL, dar o exclude categoric pe Elena Udrea.

Preşedintele României a îndemnat Ucraina să nu mai ceară bani de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pentru a-şi achita datoriile la gaz, ci să încerce să le plătească din resurse proprii. Totuşi, Traian Băsescu a precizat că ţara noastră nu se va opune unui ajutor dacă Ucraina va avea probleme. Declaraţia a fost făcută la Bruxelles, unde şeful statului a participat la summitul Uniunii Europene.