Sari la conținut

24 într-o oră - 25 august 2014

25 august 2014. Proiectul privind reducerea CAS cu cinci la sută a trecut de Senat, urmează acum votul în Camera Deputaţilor. După ce l-au criticat pe ministrul de Finanţe pentru că nu spune clar ce beneficii aduce legea şi nici de unde vin banii pentru acoperirea deficitului bugetar, Opoziţia a votat, totuşi, alături de Putere acest proiect.

Reducerea CAS a pus paie pe foc în războiul dintre palate. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta s-au atacat în termeni duri atât înainte cât şi după discuţia pe care au avut-o la Palatul Cotroceni, pe 14 iulie. Reducerea contribuţiilor a fost catalogată de şeful statului drept o măsură electorală, apărută în preajma alegerilor prezidenţiale. Acuzaţie dezminţită de premier, care i-a transmis preşedintelui că nu trebuie să se amestece în treburile Guvernului.

Reacţii dure la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea, care vrea să legalizeze traseimul politic al primarilor. Opoziţia susţine că este o măsură care avantajează clar PSD. În replică, premierul le transmite că de proiectul lui Liviu Dragnea vor beneficia şi alţi primari, cum ar fi Emil Boc care, deşi e în PDL, va vota cu PMP. 

Situaţie fără precedent pentru minicipiul Constanţa. Consiliul Local ar putea fi dizolvat deoarece primarul nu a mai convocat consilierii în şedinţă de mai bine de două luni. Un tânăr student la Facultatea de Drept a sesizat acest lucru şi a depus deja la Tribunalul Constanţa o cerere pentru dizolvarea Consiliului Local.