Sari la conținut

24 într-o oră - 25 septembrie 2014

25 septembrie 2014. La tribuna Adunării Generale a Naţiunilor Unite a urcat în această seară premierul român. Victor Ponta a susţinut un discurs, la New York, în cadrul celei de-a 69-a sesiunii a Adunării Generale, o reuniune la care participă peste 140 de şefi de stat şi de guvern. Premierul român a făcut un apel la susţinerea drumului european al Republicii Moldova, al Ucrainei şi Georgiei. Şeful executivului român a vorbit şi despre anexarea Crimeei, dar şi despre ascensiunea terorismului în Orientului Mijlociu.

Procesul dintre Klaus Iohannis şi Agenţia Naţională de Integritate, care l-ar putea scoate pe candidatul ACL din cursa prezidenţială a fost amânat. Curtea Supremă a stabilit următorul termen pe 30 septembrie. Dacă ANI câştigă bătălia în instanţă, Klaus Iohannis nu mai poate candida doarece, găsit incomptibil, nu mai are voie să ocupe funcţii publice timp de trei ani. În acest caz, Opoziţia ar apărea divizată în faţa electoratului. Fostul liberal Teodor Meleşcanu şi Elena Udrea - fostă membră PDL - iau în calcul să câştige voturi de la simpatizaţii partidelor din care au făcut parte.

Tema candidatului-spion rămâne un subiect folosit de candidaţi. Astăzi, doi prezidenţiabili i-au provocat pe ceilalţi contracandidaţi să spună dacă sunt sau nu ofiţeri sub acoperire. Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, le cere acestora să făcă o declaraţie pe propria răspundere, în timp ce candidatul Partidului Ecologist Român, William Brînză, le cere să jure pe Constituţie. Au trecut două săptămâni de la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu care spunea că există printre candidaţi un fost ofiţer sub acoperire, până acum prezidenţiabilii au spus că nu despre ei este vorba. 

Pe aceeași temă