Sari la conținut

24 într-o oră - 27 august 2014

27 august 2014. În conflictul dintre şeful statului şi şeful executivului s-a mai adăugat un episod care aduce şi o premieră politică - amânarea unei ceremonii de învestire a unui ministru. Darius Vâlcov, propus să preia portofoliul de la Buget, nu a mai depus jurământul aşa cum era programat. Traian Băsescu a decis amânarea pentru că premierul nu a venit la Cotroceni. Victor Ponta participa la o întâlnire cu diplomaţii străini şi l-a delegat pe vicepremierul Gabriel Oprea să-i ţină locul. După un schimb de adrese, Traian Băsescu şi Victor Ponta au convenit ca Darius Vâlcov să depună jurământul mâine la ora 11:00.

Disputa politică pe tema migrării aleşilor locali dintr-un partid în altul a fost lansată de vicepremierul PSD Liviu Dragnea la sfârşitul săptămânii trecute. Argumentul său în favoarea noii Ordonanţe de Urgenţă care va permite, legal, traseismul aleşilor locali: solicitările primite de la primarii din teritoriu, care se plâng că nu mai au susținere politică.

Doi ani de lucrări, 45 de milioane de euro şi niciun rezultat concret. Reabilitarea a zeci de blocuri din sectorul 5 al Bucureştiului a început acum doi ani şi nu dă semne că se termină curând. Banii publici cheltuiţi de primăria lui Marian Vanghelie pentru refacerea termică a clădirilor din una dintre cele mai sărace zone, au ajuns la firme controlate de offshore-uri.