Sari la conținut

24 într-o oră - 27 octombrie 2014

27 octombrie 2014. Audieri-maraton în dosarul Microsoft. Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicațiilor și Dorin Cocoș au fost reținuți pentru 24 de ore de DNA. Și Nicolae Dumitru, unul dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din România, proprietar al grupului Niro, este de aproape 16 ore în biroul procurorilor anticorupţie. La DNA mai este audiat  la această ora și Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ.

Elena Udrea a fost întrebată, într-un interviu gândul.ro, despre implicarea fostului ei soț în afacerea Microsoft. 

Viorel Hrebenciuc poate fi arestat în orice moment. Plenul Camerei Deputaţilor a luat act de demisia sa. Confirmarea acestui lucru a apărut în Monitorul Oficial, în hotărârea prin care liderul grupului PSD, Marian Neacşu, a fost ales vicepreşedinte pe locul rămas liber în urma acestei demisii. Viorel Hrebenciuc este urmărit penal de DNA în trei dosare, cel mai recent dintre acestea fiind cel al retrocedărilor ilegale de păduri.

Ion Diniţă rămâne cu imunitate, cel puţin încă o săptămână. Deputaţii au amânat astăzi, pentru a doua oară, din cauza lipsei cvorumului, să dea un vot asupra cererii DNA de a permite arestarea preventivă a parlamentarului conservator. Ion Diniţă este acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, în acelaşi dosar în care este arestat preventiv preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu.