Sari la conținut

24 într-o oră - 28 august 2014

28 august 2014. Guvernul dă undă verde traseismului politic. Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată şi, din momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial, primarii, consilierii locali sau cei judeţeni şi, desigur, preşedinţii de consilii judeţene, pot migra de la un partid la altul, fără a-şi pierde funcţia pentru care au fost aleşi. Ei au la dispoziţie nu zece zile, cum era iniţial proiectul, ci 45.

Cristian Diaconescu iese din cursa pentru Cotroceni. După ce a plecat din PMP şi a anunţat că va candida independent, acum spune că renunţă ca să o susţină pe Elena Udrea. Cristian Diaconescu este al doilea candidat independent care renunţă la bătălia electorală. Viorel Cataramă a făcut acelaşi lucru, iar când şi-a anunţat retragerea a declarat că îl susţine pe fostul şef al Cancelariei preşedintelui Băsescu.

UDMR vrea autonomie teritorială după modelul Tirolului de Sud, prin crearea unei regiuni formate din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Uniunea a finalizat proiectul legislativ privind autonomia teritorială şi îl va lansa săptămâna viitoare în dezbatere publică. 

Situaţia devine explozivă în Ucraina. Rusia a invadat fosta republică sovietică şi aproape o mie de soldaţi ruşi s-au alăturat în luptă separatiştilor din estul ţării. Alianţa Nord Atlantică şi serviciile secrete americane au confirmat informaţia. Situaţia este atât de gravă, încât Kievul a cerut ajutor militar din partea Uniunii Europene.