Sari la conținut

24 într-o oră - 28 iulie 2014

28 iulie 2014. Atitudinea expansionistă a Rusiei provoacă îngrijorare la Bucureşti. Directorul SRI, George Maior, declară, într-un interviu, că situaţia din Ucraina, alimentată de politica agresivă a Moscovei, ar putea provoca „fenomene negative” pe teritoriul României. Autorităţile ucrainene par să împărtăşească această îngrijorare...

Greşeala cea mai mare a politicienilor este că pun interesul personal sau de partid mai presus de cel al ţării, spune şeful SRI. Este şi motivul pentru care anumite informaţii puse la dispoziţia aleşilor de către serviciul pe care îl conduce nu au efectul preconizat. Însă, relaţia dintre SRI şi clasa politică este pe drumul cel bun, a mai precizat George Maior.

Vară fierbinte pentru politicieni. Echipele de campanie au început să adune semnături pentru alegerile prezidențiale. Cristian Diaconescu, candidatul Partidului Mişcarea Populară,  a anunţat că cel care i-a semnat primul lista de susţinători a fost chiar preşedintele Traian Băsescu. Victor Ponta va cere mâine sprijinul pentru candidatură la Consiliul Naţional al PSD, dar şi pentru el aliaţii adună deja semnături. În mai puţin de o săptămână şi alianţa PNL - PDL va anunţa candidatul dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu.