Sari la conținut

24 într-o oră - 29 octombrie 2014

29 octombrie 2014. Se prefigurează un alt scandal uriaş de corupţie. Contractul pentru securizarea graniţelor, semnat de stat cu firma nemţească EADS şi majorat pe neaşteptate cu 200 de milioane de euro. Procurorii anti-corupţie ar putea cere săptămâna viitoare aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri implicaţi în acest demers, conform unui jurnalist român de investigaţii, stabilit în Germania. Reporterul a scris un articol în ediția germană online a publicației Huffington Post, în care vorbeşte despre implicarea Elenei Udrea şi a lui Ioan Rus.

Interceptări în dosarul Microsoft, compromițătoare, dacă se confirmă, pentru candidatul la preşedinţie Elena Udrea. Fostul ei soț dădea de înțeles într-o conversație interceptată de procurori că ar fi vorbit cu o anume Elena, despre învârtelile care urmau să dea aparență de legalitate banilor încasați ca mită. Anchetatorii au folosit interceptările ca probă pentru a obține cele patru arestări în dosarul Microsoft: doi oameni de afaceri şi doi politicieni, printre care fostul soţ al Elenei Udrea.

Klaus Iohannis îl acuză pe Victor Ponta că se amestecă în treburile Justiţiei. Declaraţia vine după ce premierul a spus că instanţa îl va declara incompatibil pe candidatul ACL. Klaus Iohannis susţine că, dacă va ajunge la Cotroceni, nu va graţia nici un politician condamnat pentru corupţie. 

Victor Ponta este de acord cu graţierea lui Gică Popescu. Candidatul PSD-UNPR-PC promite că, dacă va fi ales preşedinte, va da curs unei eventuale cereri primite din partea fostului căpitan al naţionalei de fotbal. În schimb, Victor Ponta a declarat că nu va graţia niciodată persoane condamnate pentru infracţiuni cu violenţă sau pentru corupţie.