Sari la conținut

24 într-o oră - 3 decembrie 2014

3 decembrie 2014. Bâlbâială în Parlament astăzi la votul pentru ridicarea imunităţii a doi deputaţi, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu, ambii acuzaţi de corupţie în dosarul Alinei Bica. Primul a rămas rapid fără imunitate în faţa legii. Al doilea însă, a fost salvat de colegi, care deşi au anunţat iniţial că dau curs cererii DNA, au revenit asupra deciziei. Voturile au fost renumărate. Aşa s-a constatat că nu s-a întrunit numărul necesar pentru ridicarea imunităţii.

Guvernul Ungariei s-a declarat şocat de condamnarea la închisoare cu suspendare a deputatului UDMR Marko Attila, pentru restituiri ilegale. Un vicepremier ungar, membru al creştin-democraţilor, cataloghează drept inacceptabil modul în care statul român refuză retrocedările. Parlamentarul UDMR a fost condamnat pentru că a aprobat acum 12 ani restituirea unor clădiri către Biserica Reformată, deşi imobilele aparţineau Primăriei Sfântu Gheorghe şi în ele funcţionau două licee.

Curtea Supremă deschide calea anchetelor de corupţie în sănătate. Orice medic care este angajat la stat este funcţionar public. Asta înseamnă că medicii vor putea fi acuzaţi şi judecaţi pentru luare de mită.