Sari la conținut

24 într-o oră - 3 iulie 2014

3 iulie 2014. Acuzaţii de şantaj pentru Dan Voiculescu. Procurorii DNA susţin că fondatorul Partidului Conservator a şantajat trei oameni de afaceri ca să încheie contracte de publicitate cu trustul de presă Intact. După patru ore de audieri la DNA, Dan Voiculescu a fost pus sub învinuire, iar anchetatorii i-au interzis să părăsească ţara.

Un interlop periculos a fost eliberat dintr-o eroare din arestul Poliţiei Capitalei, chiar după ce a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru tentativă de omor. Oamenii legii încearcă acum să îl găsească, dar este foarte posibil ca el să fi fugit din ţară. Cât despre cei trei poliţişti care l-au eliberat, ei sunt acum anchetaţi.

În primele declaraţii după ce a fost reţinut şi pus sub acuzare pentru corupţie, Nicolas Sarkozy s-a declarat victimă. Este sigur că e victima adversarilor politici, care vor să îl împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale de peste trei ani. Iar după evenimentele tumultuoase, fostul preşedinte s-a relaxat împreună cu familia la un restaurant celebru în Paris.

Partidul lui Dan Diaconescu obţine un post cheie la Palatul Victoria: funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Poziţia va fi ocupată de Liviu Neagu, fost angajat al Serviciului Român de Informaţii şi actual apropiat al lui Dan Diaconescu.