Sari la conținut
News Alert

24 într-o oră - 3 noiembrie 2014

3 noiembrie 2014. Finaliştii sunt cunoscuţi, şi sunt cei care erau de prevăzut: Victor Ponta şi Klaus Iohannis se vor lupta în finala prezidenţialelor. Puţin peste jumătate din românii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunile, iar cursa electorală abia de acum înainte intră in linie dreaptă. Diferenţa de scor dintre cei doi candidaţi nu este suficient de mare pentru ca premierul să se simtă confortabil cu gândul la turul doi.  De aici şi discursurile competitorilor, imediat după aflarea rezultatelor...

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au alegători devotaţi trup şi suflet în Oltenia şi Ardeal. Premierul a obţinut 80 la sută din voturi într-o localitate din Dolj, iar primarul, acelaşi scor în judeţul Sibiu. În cazul primului, atuurile sunt ţinuta şi comportamentul, iar la Klaus Iohannis, osul nemţesc.

Partidul Mişcarea Populară nu va negocia nimic pentru turul 2, dar ar putea avea un punct de vedere privind candidaţii, spune Elena Udrea.

Călin Popescu Tăriceanu s-a plasat pe locul trei în primul tur de scrutin, cu un scor de 5,4 la sută din voturile exprimate. Liderii PSD iau în calcul să-l invite pe fostul premier să intre la guvernare. Până acum, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat doar că va lua în curând o decizie privind susţinerea pe care o va acorda în turul al doilea.