Sari la conținut

24 într-o oră - 3 octombrie 2014

3 octombrie 2014. Procurorii DNA au primit undă verde de la preşedintele ţării şi pot începe urmărirea penală a cinci din cei nouă foşti miniştri acuzaţi în Dosarul Microsoft. Într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a precizat că a fost convins să avizeze cererile DNA după ce a studiat documente cuprinse în 13 bibliorafturi. Anchetatorii mai au de aşteptat avizul pentru a putea începe urmărirea penală în cazul altor patru foşti miniştri.

Victoria Nuland, subsecretar de Stat pentru Afaceri Euroasiatice, a denunţat politica unor state din Centrul Europei care ignoră valorile democratice. Liderii politici de la București şI Budapesta s-au văzut vizati şi au interpretat diferit criticile care vizează Corupţia la nivel înalt. O dezbatere autentică privind declaraţia subsecretarului american a intrat în umbră. Printr-o declaraţie de ultimă oră, Premierul îl taxează pe preşedinte pentru primirea lui Victor Orban, premierul Ungariei, la Palatul Cotroceni, într-o vizită privată.

În prima zi de campanie electorală pentru prezidenţiale, directorul Serviciului Român de Informații ne anunţă că, imediat după alegeri, îşi va da demisia. Numele lui George Maior a fost deseori vehiculat în legătură cu postul de prim-ministru, după scrutin. Azi, şeful SRI ne spună că n-a discutat cu nimeni despre această variantă.