Sari la conținut

24 într-o oră - 3 septembrie 2014

3 septembrie 2014. Europarlamentarul Corina Creţu ar putea fi noul comisar pentru Ajutor Umanitar în noua componenţă a Comisiei Europene, post mult sub cel de Politici Regionale, urmărit de guvernul condus de Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta le transmite partenerilor de guvernare maghiari că nu este de acord cu autonomia teritorială a ţinutului Secuiesc. Reacţia şefului Guvernului vine după ce liderii maghiarilor au anunţat că au pregătit un astfel de proiect pe care vor să îl lanseze în dezbatere publică.

Prima zi după intrarea în vigoare a ordonanţei ce permite transferul aleşilor locali de la un partid la altul a adus şi primele migraţii politice. Cu lista deschisă de doi consilieri locali ieşeni, zeci de edili locali le-au călcat deja pe urme sau şi-au anunţat intenţia de a pleca spre un partid aflat la guvernare. PSD pare a fi răsfăţatul acestor transferuri.

Avioanele de vânătoare NATO vin în România! Anunţul a fost făcut de preşedintele Traian Băsescu, înainte de plecarea spre Newport, oraşul unde are loc în următoarele două zile summitul Alianţei Nord-Atlatice. În plus, preşedintele Traian Băsescu va cere la summitul NATO ca Alianţa Nord-Atlantică să sporească numărul navelor pe Marea Neagră, în condiţiile în care flota Rusiei este foarte puternică, iar România şi Bulgaria nu fac faţă. 

Pe aceeași temă