Sari la conținut

24 într-o oră - 30 septembrie 2014

30 septembrie 2014. Numele actualului şi fostului premier PSD şi ale unor miliardari apar în dosarul în care nouă foşti miniştri sunt acuzaţi că ar fi luat 60 de milioane de euro mită în dosarul Microsoft. Victor Ponta, Adrian Năstase, Alexandru Bittner şi Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea. Martorii procurorilor anti-corupţie vorbesc despre implicarea tuturor acestor persoane. Pe de altă parte, procurorul general al României a trimis astăzi cereri de ridicare a imunităţii pentru ca cei nouă foşti miniştri să fie puşi sub acuzare în acest caz.

Klaus Iohannis nu scapă de procesul cu Agenția Națională de Integritate. Curtea Supremă a fost de acord cu judecarea recursului în dosarul în care inspectorii îl acuză de incompatibilitate. Judecătorii au stabilit că liderul liberal, dar şi ANI au zece zile la dispoziţie pentru a depune eventuale probe, iar apoi se va stabili un termen pentru judecarea recursului. În primă instanţă, Klaus Iohannis a câştigat procesul. 

Deputaţii îşi iau şi ei vacanţă după modelul senatorilor. Au hotărât că săptămâna viitoare vor veni la Parlament doar cei care au activitate în comisiile parlamentare. Ceilalţi vor merge în teritoriu. Deputaţii spun că se vor întoarce la serviciu pe 13 şi 14 octombrie, când vor avea şedinţe de plen. La Senat, aleşii Opoziţiei s-au revoltat din cauza vacanţei electorale. Liberalii şi democrat-liberalii acuză puterea că nu are chef de muncă.