Sari la conținut

24 într-o oră - 4 septembrie 2014

4 septembrie 2014. Rusia trebuie să îşi retragă imediat soldaţii din Ucraina, pentru că acţiunile Moscovei riscă să destabilizeze toată regiunea euro-atlantică. Acesta este mesajul secretarului general NATO, Anders Fogh Rasmussen, după ce liderii celor 28 de ţări din Alianţa Nord Atlantică s-au întâlnit azi, în prima zi a summitului din Ţara Galilor, cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

România are un mandat clar la Summitul NATO din Ţara Galilor: o protecţie mai mare în zonă, în condiţiile situaţiei din Ucraina. Cu toate acestea, e foarte probabil să nu avem pe teritoriul ţării o baza militară NATO permanentă. Premierul Victor Ponta susţinea că este un obiectiv pentru România, în timp ce preşedintele spunea că nu este posibil. Traian Băsescu a dat asigurări înainte de a pleca la reuniunea NATO că, în contextul crizei din Ucraina, România este în afara oricărei ameninţări.

România are şanse mari să piardă un post important în Uniunea Europeană, spun jurnalişti de la Bruxelles. Europarlamentarul Corina Creţu, pentru care premierul spunea ieri că a negociat portofoliul de comisar pentru politica regională, ar putea primi cel mult partea de cooperare şi ajutor umanitar.

Guvernul face un nou cadou electoral, cu dublu efect. Vrea să taie cu o treime taxa pe stâlp, care a dus la scăderea investiţiilor şi a stârnit nemulţumirile marilor companii. Şi nu e singura noutate. Veniturile încasate din acest impozit ar urma să ajungă la primării, nu în bugetul central, aşa cum se întâmpla până acum. Asta înseamnă că statul rămâne fără una din sursele de compensare a reducerii CAS.

Pe aceeași temă