Sari la conținut

24 într-o oră - 5 decembrie 2014

5 decembrie 2014. Au trecut trei săptămâni de la alegerile prezidenţiale, dar victoria lui Klaus Iohannis continuă să fie comentată de presa străină. Preşedintele ales a acordat un interviu jurnaliştilor de la postul de televiziune Deutsche Welle, în care a explicat priorităţile mandatului său. Printre ele, lupta împotriva corupţiei, dar şi un sistem medical şi educaţional ca în Germania.

Pentru prima dată după ce a pierdut alegerile, Victor Ponta sugereaza că ar putea să se retragă din prim planul vieţii politice. Viitorul său în fruntea PSD este sub semnul întrebării: în acest moment, nu ştie daca mai candidează sau nu la preşedinţia partidului. Premierul reaminteşte că ar fi dispus să renunţe şi la şefia Guvernului, dar cu o condiţie: aceea ca preşedintele ales Klaus Iohannis să numească tot un prim ministru desemnat de Partidul Social Democrat.

Şi Elena Udrea stârneşte o nouă furtună în acelaşi dosar. Susţine că a avertizat Guvernul şi partidul încă de acum cinci ani despre neregulile de la Autoritatea Națională pentru Restituiri, dar nu a fost luată în seamă. Foştii ei superiori, Emil Boc şi Vasile Blaga o contrazic. Ei spun că nu au auzit niciodată aşa ceva.