Sari la conținut

24 într-o oră - 5 noiembrie 2014

5 noiembrie 2014. După discuţii cu liderii din teritoriu, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că este nevoie de mobilizare în organizaţiile din Transilvania, acolo unde PSD a avut cel mai slab scor în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Liderii de la centru vor merge chiar ei în judeţele cu rezultate sub aşteptări pentru a convinge electoratul.

Fierbere mare în ACL. Confruntată cu rezultatele slabe din județe, conducerea ACL le-a cerut liderilor din teritoriu soluții imediate pentru runda a doua a prezidențialelor Au fost ședințe lungi de analiză și acuzații de trădare. Liberalii şi democrat-liberalii se acuză unii pe alţii că nu au făcut destul ca să îi aducă voturi lui Klaus Iohannis.

Informaţia potrivit căreia Corpul de Control al premierului verifică retrocedările de imobile din Sibiu a stârnit un nou val de contre electorale. Controalele au început pe 3 noiembrie, la o zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Prezent la Digi24, Victor Ponta a declarat că este vorba, de fapt, de controale în mai multe localităţi din ţară, nu de unele care vizează în special primăria condusă de contracandidatul său, Klaus Iohannis.

Victor Ponta spune că atacurile lansate de Traian Băsescu în campania electorală nu au avut niciun efect. „Trecerea de la pisic la James Bond nu mi-a făcut rău”, a declarat prezidenţiabilul PSD, invitat la „Jurnalul de seară”. Liderul social-democrat spune, în schimb, că serviciile de informaţii au avut de pierdut la capitolul imagine din cauza scandalului spionului acoperit.