Sari la conținut

24 într-o oră - 6 august 2014

6 august 2014. Premierul Victor Ponta rupe pactul de coabitare cu președintele Traian Băsescu! După ce şeful statului a spus că l-a păcălit pe premier, şeful Guvernului i-a trimis o scrisoare deschisă, prin care îl anunţă că pactul nu mai este valabil, tocmai din cauza declaraţiilor sale. Replica a venit în această seară de la Cotroceni. Preşedintele îl acuză pe premier ca i-a folosit „în mod mincinos” declaraţiile făcute la un post de televiziune.

Rozalia Biro rămâne propunerea UDMR pentru postul de ministru al Culturii. Kelemen Hunor, liderul formaţiunii, este convins că mandatul acesteia va fi scurt, doar până la alegerile prezidenţiale. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va respinge propunerile de miniştri ai Culturii şi Bugetului, dacă premierul nu schimbă, totuşi, nominalizările.

Monica Macovei a anunţat că se înscrie în cursa pentru Cotroceni, fără sprijinul vreunui partid, ca independent. Decizia a fost criticată atât de actualul şef de partid al europarlamentarului PDL, cât şi de preşedintele Traian Băsescu.