Sari la conținut

24 într-o oră - 6 octombrie 2014

6 octombrie 2014. Preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, este vizat direct de această anchetă. Procurorii spun că acesta ar fi atribuit ilegal zeci de contracte de utilitate publică mai multor firme conduse de apropiaţi ai săi. Anchetatorii au percheziţionat biroul şi vila lui Aristotel Căncescu. Un alt oficial al Consiliului judeţean care a fost vizitat de procurori este vicepreşedintele Mihai Pascu.

Victor Ponta se menţine în topul preferinţelor alegătorilor. Potrivit unui barometru de opinie realizat de Avangarde, Victor Ponta are 42 la sută din opţiunile de vot, iar Klaus Iohannis îl secondează cu 28 la sută. Călin Popescu Tăriceanu ar primi 8 la sută din voturi, în timp ce Elena Udrea este creditată cu 5 procente. Teodor Meleşcanu, Kelemen Hunor şi Monica Macovei sunt la egalitate, cu 4 la sută, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Diaconescu au câte două procente, iar William Brînză unu la sută din voturi.

Victor Ponta consideră neserioasă propunerea lui Klaus Iohannis privind creşterea bugetului pentru Sănătate. Candidatul social-democrat susţine că este imposibil ca sănătatea să primească șase la sută din PIB, aşa cum a promis Klaus Iohannis.

Candidatul independent Teodor Meleşcanu spune că, dacă va fi ales preşedinte, este dispus să demisioneze după doar doi ani de mandat. Asta pentru ca, în 2016, alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale să fie organizate simultan. Pe lângă asta, fostul şef al SIE mai pledează şi pentru reducerea cu un an al mandatului de preşedinte. Cu un mandat de patru ani este de acord şi candidatul ACL, Klaus Iohannis, care nu se arată însă dispus să demisioneze în 2016, dacă va ajunge la Cotroceni.