Sari la conținut

24 într-o oră - 7 octombrie 2014

7 octombrie 2014. O ediție specială a emisiunii în care alături de Oana Zamfir se află și jurnalistul Digi24 Luca Niculescu. Împreuna stau de vorbă cu ministrul Finantelor, Ioana Petrescu. 

Sorin Roşca Stănescu îşi va petrece noaptea în închisoare. A fost condamnat astăzi la 2 ani şi 4 luni în dosarul Rompetrol. Parlamentarul s-a predat la trei ore de la anunţul sentinţei şi pentru început va sta în carantină. 

Şeful Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, va fi cercetat sub control judiciar, dar nu în stare de arest, cum ceruseră procurorii. El  este acuzat că în ultimii 14 ani, cât timp s-a aflat în această funcţie ar fi sustras zeci de milioane de euro din bugetul instituţiei. Metoda era simplă: atribuia prietenilor contracte bănoase, astfel încât să poată primi şi el o cotă-parte.

Alegeri după alegeri, tinerii sunt marii absenţi de la urnele de vot! Impresia că votul lor nu contează ar fi principala cauză care îi ţine departe de procesul electoral, arată un studiu din 2009. De vină ar fi şi scandalurile politice, promisiunile electorale şi cadourile de campanie.