Sari la conținut

24 într-o oră - 8 ianuarie 2015

8 ianuarie 2015. Ziua de astăzi a fost plină de violenţă şi tensiune. Un individ a deschis focul la Paris asupra unui echipaj de poliţie. O poliţistă a murit, iar forţele speciale l-au reținut pe cel putin unul dintre presupuşii agresori. Între timp, o avalanşă de atacuri antimusulmane au avut loc în mai multe oraşe din Hexagon.

Sânge rece, instinct de vânător şi antrenament pentru asasinat. Aşa îi descriu psihologii criminalişti pe teroriştii care au îndoliat Franţa. Imaginile atentatului arată că atacatorii nu se tem nici de forţele de ordine şi sunt decişi să lase în urmă numai cadavre.

Miniştrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene vor participa duminică, la Paris, la o reuniune pe tema securităţii la care va fi prezent şi secretarul american al Justiţiei, Eric Holde. După atentatele de la Paris, Comisia Europeană va propune statelor membre UE un nou plan antiterorist. Printre priorități, intensificarea colectării şi schimbului de informaţii despre riscurile teroriste între statele membre.